Alimentatie onderzoek
Een privédetective nodig voor alimentatie onderzoek?
Want u vermoedt dat …
- uw ex-partner extra inkomsten verzwijgt.
- uw ex-partner is gaan samenwonen zonder dit te melden.
- de alimentatie voor andere doeleinden wordt gebruikt.
- …
Buytaert & Partners stelt alles in het werk om uw laatste twijfels weg te nemen en zorgt voor meteen inzetbaar en juridisch bruikbaar bewijs.
Waarom een alimentatie onderzoek?
Ooit heeft de rechtbank een beslissing genomen over de alimentatie voor uw kinderen en/of uzelf. Dat bedrag werd berekend volgens de toenmalige leef- en werkomstandigheden van alle betrokken partijen.
Wat als die omstandigheden plots drastisch wijzigen? Dan hoort de rechtbank daar een eerlijke melding over te krijgen, zodat het alimentatiebedrag kan worden herzien. Maar dat gebeurt heel dikwijls niet.
Alimentatie onderzoek biedt uitsluitsel, als u vermoedt dat de situatie van uw ex-partner zodanig is veranderd dat u ten onrechte te veel alimentatie betaalt, dan wel te weinig centen krijgt.
Alimentatiefraude opsporen: mag dat wel?
Onderzoek naar alimentatiefraude is volstrekt legaal, zolang de onderzoeksacties binnen het kader van de wet blijven.
Mensen volgen in het openbaar om hun gedrag en tijdsbesteding in kaart te brengen, mag bijvoorbeeld perfect.
Het hoofddoel van dit onderzoek is zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen op een rechtsgeldige manier. Daarom laat u zich beter bijstaan door experten die de spelregels beheersen.
Waarom een privédetective inschakelen?
- Als ervaren privédetectives gaan wij discreet en efficiënt te werk om het maximum uit de gegeven tijd en middelen te halen.
- Wij stellen objectief de feiten vast en verzamelen het nodige bewijsmateriaal. U en uw advocaat interpreteren onze bevindingen en kunnen daarna gefundeerd verder.
- Onze gedetailleerde verslagen zijn geldig tot in de rechtbank. Ze geven uw dossier extra slagkracht en een grotere kans om uw zaak te winnen.
Uw alimentatiedossier laten versterken door ervaren onderzoekers? Absoluut de moeite, als u berekent hoeveel jaar alimentatiegeld u hierdoor (terug)wint.
Vrijblijvend kennismaken?
Onderzoek alimentatiefraude: wat en hoe?
1. Intakegesprek
Onze privédetective luistert eerst geheel vrijblijvend naar uw verhaal. Samen met u (en uw advocaat) achterhalen we hoe Buytaert & Partners u precies van dienst kan zijn. Na dit gesprek beslist u of u met ons in zee gaat. Tip: Als u nog geen advocaat had aangesteld, kan het op dit punt interessant zijn om dit alsnog te doen.
2. Onderzoek alimentatiefraude
Tijdens het onderzoek controleren we de tijdsbesteding van uw ex-partner en/of kinderen door observatie en volging. Zo leggen we activiteiten vast in foto- en videomateriaal. Ook achtergrondonderzoek, buurtonderzoek en bevragingen kunnen leiden tot belangrijke informatie.
Elke dag krijgt u van ons een tussenverslag met een overzicht van de prestaties en onkosten. Op het einde van de opdracht volgt een eindverslag. Alle rapporten zijn juridisch bruikbaar.
3. Einde opdracht
Wanneer het onderzoek is afgerond, hangt af van de omstandigheden. Soms verzamelt de privédetective al na 1 dag voldoende bewijsmateriaal, soms zijn er meerdere dagen nodig. Onmiddellijk succes kunnen wij niet garanderen, wel gaan we een inspanningsverbintenis aan. Als cliënt blijft u steeds nauw betrokken bij het onderzoek.
Daarom kiest u voor Buytaert & Partners, ervaren privédetectives
30+ Jaar gedeelde ervaring
Ons detectivebureau is een hoogopgeleid team van ervaren professionals die zich vastbijten in uw zaak.
Juridische expertise
Met een Master in Rechten en in de Criminologie bewijzen wij onze meerwaarde in juridische dossiers.
Persoonlijk & klantgericht
Voor, tijdens en na: uw privé-detective is altijd aanspreekbaar. Het intake-gesprek is gratis en vrijblijvend.
Totale transparantie
Van begin tot eind weet u precies waar u aan toe bent. Bij ons geen verrassingen. Wij houden u up-to-date.
Wat levert onderzoek alimentatie op?
Een anonieme greep uit onze cases …
CASE 1
Onze cliënt betaalde alimentatie voor zijn dochter die nu aan de unief studeerde. Ze was echter voor de 3de keer al ingeschreven in een 1ste jaar. Na onderzoek bleek dat het kind nooit examens had afgelegd en nooit aanwezig was in de les. Verder speurwerk onthulde dat de dochter zelfs al een job had. Dit was dus ernstige alimentatiefraude, die gelukkig kon worden blootgelegd.
CASE 2
De ex-partner van onze cliënt ontving elke maand een mooi alimentatiebedrag, omdat ze geen relatie, noch een job had. Na een tijdje kwamen de geruchten: mevrouw woonde samen met een nieuwe partner én zou werk hebben. Maar de hoge alimentatie bleef onterecht doorlopen. Ons detectivebureau deed het nodige en onze cliënt had alle bewijs op tafel om het alimentatiebedrag te laten herzien.
CASE 3
In een echtscheidingszaak werden onze privédetectives ingehuurd om overspel te bewijzen van de andere partij. Het verzamelde bewijsmateriaal stelde onze cliënt in staat om alimentatie te vorderen bij de rechtbank. Niet zozeer als onderhoudsgeld, maar als schadevergoeding voor het aangedane leed door de ontrouw.
Veelgestelde vragen bij alimentatie onderzoek
Welke methoden gebruiken jullie om alimentatiefraude op te sporen?
Wij gebruiken verschillende methoden in overeenstemming met de geldende wetgeving:
- de betrokken partijen volgen en observeren,
- visueel bewijsmateriaal (foto’s en video’s) verzamelen,
- financiële analyses uitvoeren,
- geschreven documenten raadplegen,
Voor specifieke onderzoeken zetten we ook OSINT-experten in. Met behulp van Open Source Intelligence raadplegen zij openbare bronnen op het internet.
Welke informatie hebben jullie nodig om een onderzoek op te starten?
Om een onderzoek naar alimentatiefraude op te starten, hebben we ten eerste basisinformatie nodig over de betrokken partijen: persoonsgegevens, foto’s, adressen, voertuiggegevens, …
Verder zijn ook alle details nuttig over tijdsbesteding, gedragingen en omstandigheden die relevant kunnen zijn voor ons onderzoek. Bijvoorbeeld: als de kinderen tijdens het verblijf bij de vader naar verluidt vaak worden opgevangen door de grootouders of een babysit, is dit waardevolle informatie.
Wat gebeurt er met de bevindingen van het onderzoek?
De bevindingen van het onderzoek worden vastgelegd in gedetailleerde verslagen en ondersteund door bewijsmateriaal zoals foto’s en video’s.
Als uw privédetective hebben wij discretieplicht (Artikel 15 §2 van de Privédetective Wet). Dus wij delen onze bevindingen enkel met u als onze cliënt. Deze verslagen kunnen vervolgens dienen als basis voor verdere stappen en/of om een herziening van de alimentatie aan te vragen.
Indien u expliciet aangeeft in onze overeenkomst dat wij deze vertrouwelijke documenten ook mogen delen met bijvoorbeeld uw advocaat, dan verzorgen wij ook op dat vlak alle nodige communicatie.
Kunnen de resultaten van het onderzoek in de rechtszaal worden gebruikt?
Jazeker. Onze rapporten zijn professioneel opgesteld volgens de geldende juridische normen, zodat ze kunnen ingezet worden in gerechtelijke procedures. Het is echter aan de rechter om te beslissen in hoeverre dit bewijsmateriaal doorweegt.
Hoeveel kost een privédetective?
Buytaert & Partners werkt aan vaste tarieven per uur en per kilometer. Geen bijkomende kosten noch forfaits. Zo weet u als cliënt op elk moment waar u aan toe bent. Wij dragen transparantie en open communicatie hoog in het vaandel. Lees hier meer over onze aanpak als detectivebureau.
Welke andere detectivediensten leveren jullie?
Naast alimentatie onderzoek doen wij ook onderzoek naar overspel & ontrouw en de naleving van het hoederecht . Wij ondersteunen ook bedrijven en advocaten.
Deze privédetectives inschakelen om uw alimentatiedossier te versterken op een discrete, transparante en resultaatgerichte manier?